Recept: Vanilkový dort s čokoládovo-datlovým krémem
Na korpus budeme potřebovat:
- 100g rýžové mouky
- 50g špaldové mouky
- 40g vanilkového proteinu
- 2čl kypřícího prášku
- 2 vejce
- Špetka soli
- 30g cukru
- 160ml mléka
- 20 kapek vanilkových flavdrops
Na krém budeme potřebovat:
- 70g vypeckovaných datlí
- 250g polotučného tvarohu
- 20g čokoládového pudinkového prášku
- 1čl kakaa
- 2PL mléka
- 20g čokoládového proteinu
- tvaroh
- hořká čokoláda
Postup:
- Datle dáme do hrníčku, zalijeme horkou vodou a dáme stranou. Mezitím si připravíme korpus.
- Ve větší míse smícháme obě mouky, protein, kypřící prášek a promícháme.
- V menší míse vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme do moučné směsi.
- Přidáme mléko, flavdrops, prošleháme a jako poslední jemně vmícháme bílky, které jsme si vyšlehali zvlášť se špetkou soli do tuha.
- Těsto dáme do formy o průměru 16cm, kterou jsme vymazali máslem a vysypali špaldovou moukou.
- Pečeme 25 minut na 180°C. Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém.
- Datle slijeme, vodu vymačkáme a rozmixujeme do hladka.
- V míse vyšleháme všechny ingredience potřebné na krém a dáme ztuhnout do lednice. Pokud by byl krém příliš hutný, přidejte více mléka.
- Korpus rozřízneme na tři díly a spodní dva pomažeme krémem, který jsme připravili.
- Poslední (vrchní) část potřeme tvarohem a posypeme nakrájenou čokoládou.
- Necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.