17 položek celkem

Kdo by nemiloval čokoládu. Ochutnejte z naší široké nabídky kvalitních českých a italských čokolád. Vybrali jsme pro vás ty nejchutnější, které se božsky rozpouští na jazyku. Tyto čokoládové pecky jsou vhodné i pro výrobu domácí horké čokolády.

#ShowMore#

Naše nabídka

V naší nabídce si může vybrat mezi čokoládou z Belgie, Itálie a České republiky. Každá čokoláda je lehce odlišná a určená na jiné účely. Naše čokoláda z Belgie je dražší, ale má krásně jemnou a vyváženou chuť. Pro výrobu této čokolády jsou vybrány kvalitnější kakaové boby. Raritou je například čokoláda ruby, která není nikterak dobarvená. Tato čokoláda je vyrobená ze speciálně šlechtěných červených bobů a chutná lehce po jahodách.

 

Čokoláda z Itálie obsahuje vyšší procento kakaového másla a kakaa. Je to takový zlatý střed mezi belgickou a českou. Chuť je krásně plná a vyvážená. My tuto čokoládu používáme do našich oříškových másel.

 

Česká čokoláda ve většině případů obsahuje neškodný polyglycerol-polyricin-oleát. Dle výrobce je toto éčko rostlinného původu a je do čokolády přidáno z toho důvodu, že čokoláda má lepší vlastnosti pro pečení a vaření. Čokoláda má po rozpuštění lepší konzistenci a lépe se roztírá.

 

Použití

Čokoládové pecky mají velmi široký způsob využití. Meze se nekladou. Někdo pecky rovnou konzumuje jako klasickou čokoládu, někdo pecky míchá přímo do kaše či jiných pokrmů - do kaše doporučujeme tuto 50% hořkou čokoládu, protože pecičky jsou velmi malé = v každém soustu najdete čokoládu a přitom toho tolik nespotřebujete. Další využití našich peciček je například při pečení do těsta, na roztavení a polévání bábovek, dortů či jiných dezertů.

Pokud máte doma čokoládovou fontánu, vyzkoušejte tuto 60% hořkou čokoládu, která je pro tyto účely speciálně určená. Obsahuje totiž více kakaového másla, takže je tekutější.

 

Mohlo by vás zajímat

Jak správně rozpustit čokoládu?