Recept: Dort s krémem z arašídového másla
Ingredience na korpus:
- 50g pohankové mouky
- 50g ovesné mouky
- 30g erythritolu
- 30g čokoládového proteinu
- 5g kypřícího prášku
- 1⁄2 rozmačkaného banánu
- 2 žloutky
- 3 bílky
- Špetka soli
- 5g kakaa
- Mléko dle potřeby
Postup:
- Ve větší míse smícháme mouky, erythritol, protein, kypřící prášek, banán a žloutky.
- Prošleháme a postupně přiléváme mléko (podle hustoty těsta).
- Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha a jemně vmícháme do kakaového těsta.
- Formu o průměru 16cm vymažeme máslem a vysypeme ovesnou moukou.
- Pečeme na 180°C asi 30-35 minut.
Ingredience na krém:
- 250g odtučněného tvarohu
- 30g arašídového másla
- 20g erythritolu
- (mléko na zředění dle potřeby)
Postup:
- Všechny ingredience na krém vyšleháme, případně podle chuti přidáme erythritol. Kdyby byl krém příliš
hutný, přilijte trochu mléka a znovu prošlehejte. - Korpus rozřízneme na dvě poloviny, promažeme krémem a necháme přes noc uležet v lednici.
- Před podáváním můžeme dort ozdobit rozpuštěnou mléčnou čokoládou a nasekanými arašídy.
Nutriční hodnoty na 1/3 dortu:
392 kcal / 30g Bílkovin / 36g Sacharidů / 14g Tuků