Recept: Zdravý hruškový koláč ze špaldové mouky
Fitness hruškový koláč, který je rychlý, chutný a vhodný i pro vegany.
Budeme potřebovat:
Těsto:
120 gramů špaldové mouky
140 gramů ovesné mouky
40 ml kokosového oleje
Trochu skořice
10 lžic studené vody
Náplň:
3 hrušky (hodně zralé)
Šťáva z citronu (cca. 2 lžíce)
5 kapek flavdrops
Skořice
Postup:
Na těsto si nejprve smícháme všechny suché ingredience, následně přidáme roztopený olej a zamícháme než nám těsto začne „hrudkovatět‘‘. Poté přidáme postupně vodu a těsto vypracujeme. Na pečícím papíru těsto vyválíme (my měli těsto dost tenké), dáme do formy na koláč a dáme na
chvilku péct do předehřáté trouby na 150°C.
Mezitím si nakrájíme hrušky na tenké plátky, přidáme citronovou šťávu, skořici a flavdrops. Důkladně promícháme. Koláč vytáhneme z trouby, přidáme hrušky a pečeme zhruba dalších 35 minut.
TIP: pokud vám zbyde těsto, stejně jako nám a je vám líto ho vyhodit, můžete z něj vykrájet srdíčka, tak jako jsme to udělali my a dát je na koláč.