Recept: Zdravý dýňový štrůdl z ovesné a špaldové mouky.
Dokonale provoní celý dům. Krásně jemný, sladký., no prostě dokonalý. Skvěle doplní vaši ranní kávu.
Ingredience:
120g ovesné mouky
160g hladké špaldové mouky
100g tvarohu
100g dýňového pyré
1 vajíčko
3 pytlíčky stévie
1/2 kypřícího prášku
Vanilkové aroma/ vanilkové flavdrops
10-12 jablek
2 hrsti rozinek
2 hrsti vlašských oříšků
Skořice
Směs veggie
Postup:
Suché ingredience si smícháme společně v misce. Postupně do nich vmícháme vajíčko, tvaroh a pyré. Dosladíme a vypracujeme v těsto. Těsto si dáme na chladnější místo a během toho si oloupeme a nastrouháme jablka. Těsto si rozdělíme na dvě části a vyválíme placky. Ty posypeme jablky, rozinkami, vlašskými ořechy a skořicí. Dle sladkosti jablek je možno ještě posypat cukrem, či směsicí veggie jako já.