Recept: Zdravý dort z pohankové mouky s vanilkovým krémem
Rychlý na přípravu z kvalitních a zdravých surovin. Skvělý na svačinu či ke kávě.
Na korpus budeme potřebovat:
1 vejce
150g bílého jogurtu
30g kokosového cukru
40g kravského másla
70g pohankové mouky
2 čl kypřícího prášku
30g hladké pšeničné mouky
15 kapek vanilkových flavdrops
50ml mléka
Na krém budeme potřebovat:
1 odtučněný tvaroh
30g vanilkového proteinu
Kakao na posypání
Postup:
Vejce, jogurt, rozpuštěné máslo (nesmí být vřelé) a cukr vyšleháme tak, aby těsto bylo jemné. Přimícháme mouky, kypřící prášek a mléko. Vše pořádně vyšleháme a osladíme flavdrops. Pečeme ve formě o průměru 16cm na 180°C 25 minut. Pak troubu vypneme a necháme v zavřené troubě ještě 10 minut odstát. Následně formu vyndáme a necháme vychladnout. Krém připravíme tak, že vyšleháme tvaroh s proteinem, rozprostřeme na vychladlý korpus, posypeme kakaem a dáme do lednice ztuhnout.
Nutriční hodnoty na 1⁄4 dortu:
329kcal / 20g Bílkovin / 32g Sacharidů / 13g Tuků