Recept: Zdravá banánová bábovka z vloček a s mandlovým máslem
Kdo si čas od času nedá rád poctivou bábovku jako od babičky? Když si však dáte kousek oné poctivé babičkovské bábovky, vaše poctivé snažení v dodržování zdravé stravy se rozplyne jako mávnutím kouzelného proutku. Pokud však dáte šanci této až příliš prosté bábovce z několika ingrediencí, poděkuje vám jak vaše postava, tak váš vybíravý mlsný jazýček. Jako víla okouzlíte nejednu návštěvu! Co může být špatného na ovesných vločkách, banánu a mandlích? V této bábovce na vás čeká to nejlepší, co si můžete přát.
Budeme potřebovat:
4 banány
1,5 hrnku ovesné mouky
2 lžičky skořice
2 lžičky kypřícího prášku
Hrst nasekaných mandlí
Mandlové máslo na polití
Kakao dle chuti
Postup:
V mixéru si nejprve rozmixujeme ovesnou mouku s banány, skořicí, kypřícím práškem na hladké těsto. Do těsta pouze lžící zamícháme nasekané mandle, přendáme
do moukou vysypané formy na bábovku nebo do silikonové formy, kterou nemusíme vysypávat a pečeme na 180 stupňů cca 35 minut. Po vychladnutí vyklopíme z formy, polijeme rozmíchaným mandlovým máslem s vodou a kakaem (dle chuti) a můžeme podávat jako zdravou svačinku, snídani nebo dezert. Dr. Nutta přeje dobrou chuť.