Recept: Veganské lasagne s rajčaty
Lasagne s nízkým obsahem tuku a přesto výtečné. Jednoduchá příprava veganského jídla.
Budeme potřebovat:
1 balení sójového granulátu
1 plechovka rajčat
Cca. 5 lžic kečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 větší stroužek česneku
Provensálské koření + oregano + chilli
2 menší nebo 1 velká cibule
Lasagne (těstoviny)
Postup:
Nejprve si dáme uvařit sójový granulát podle návodu. Následně si nakrájíme cibuli a dáme do hrnce s trochou vody (případně i s olejem). Jakmile cibule zezlátne přidáme prolisovaný česnek a chvilku ještě osmahneme. Následně do hrnce přidáme rajčata z plechovky (v létě používáme nakrájené za zahrady, chuťově je to mnohem lepší!), nasypeme provensálské koření, oregano, trocha chilli, přilijeme sojovou omáčku, kečup a pořádně promícháme a odstavíme bokem.
Slijeme sojový granulát, zbavíme ho přebytečné vody a přidáme k rajčatové směsi. Do zapékací mísy pak dáváme vrstvu lasagní, „masové“ směsi, lasagní a takhle dokola, dokud
nám nedojde směs. Nahoru dáme ještě jednu vrstvu lasagní a polijeme vodou, aby se těstoviny uvařily. Nakonec dáme péct do trouby na 200°C na cca. 40-50 minut.