Vážení zákazníci, trvalo nám dlouho, než jsme udělali finální verdikt, ale rozhodli jsme se provoz tohoto eshopu ukončit. Rozhodli jsme se hlavně z časových důvodů. Naše firma jako taková funguje dál, aktuálně jednáme s potenciálnimi kupci, že by provoz eshopu znovu obnovili, kde bychom jim měli dodávat produkty z naší výroby. Děkujeme za pochopení.

Recept: Veganské lasagne s rajčaty

Lasagne s nízkým obsahem tuku a přesto výtečné. Jednoduchá příprava veganského jídla.

veganske-lasagne-s-rajcaty-recepty-nuttamix

 

Budeme potřebovat:

1 balení sójového granulátu
1 plechovka rajčat
Cca. 5 lžic kečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 větší stroužek česneku
Provensálské koření + oregano + chilli
2 menší nebo 1 velká cibule
Lasagne (těstoviny)

 

Postup:

Nejprve si dáme uvařit sójový granulát podle návodu. Následně si nakrájíme cibuli a dáme do hrnce s trochou vody (případně i s olejem). Jakmile cibule zezlátne přidáme prolisovaný česnek a chvilku ještě osmahneme. Následně do hrnce přidáme rajčata z plechovky (v létě používáme nakrájené za zahrady, chuťově je to mnohem lepší!), nasypeme provensálské koření, oregano, trocha chilli, přilijeme sojovou omáčku, kečup a pořádně promícháme a odstavíme bokem.


Slijeme sojový granulát, zbavíme ho přebytečné vody a přidáme k rajčatové směsi. Do zapékací mísy pak dáváme vrstvu lasagní, „masové“ směsi, lasagní a takhle dokola, dokud
nám nedojde směs. Nahoru dáme ještě jednu vrstvu lasagní a polijeme vodou, aby se těstoviny uvařily. Nakonec dáme péct do trouby na 200°C na cca. 40-50 minut.