Recept: Veganské kuličky nahrazující maso z tofu a čočky.
Jednoduché a rychlé "masové" kuličky z tofu a čočky. Vřele doporučujeme.
Budeme potřebovat:
2 hrnky uvařené čočky
1 lžíce kečupu
1 stroužek česneku
¼ lžičky kari
½ lžičky mleté papriky
50 gramů uzeného tofu
1 lněné „vejce“
1 a ½ lžičky bazalky
Postup:
Nejprve uvaříme čočku, mezitím si připravíme „vajíčko“ (1 lžička mletého lněného semínka, 2 a půl lžičky vody). Po dovaření čočku slijeme, necháme vystydnout a dáme do mixéru společně se zbytkem ingrediencí. Tofu předtím nastrouháme.
Ze směsi poté tvarujeme kuličky, které vyskládáme na plech a pečeme v troubě na 200°C přibližně 35 minut. Určitě neočekávejte identickou chuť masa, účelem ani není, aby to tak chutnalo.
Nutriční hodnoty na celé množství (8 kuliček)
Energetická hodnota: 553 Kcal
Sacharidy: 86 gramů
Tuky: 7 gramů
Bílkoviny: 43 gramů