Recept: Rybízový koláč bez bílé mouky s lískooříškovým máslem.
Milujete ovocné koláče a dorty? Tak to je ta pravá chvíle vyzkoušet tento jednoduchý drobenkový rybízový koláč bez bílé mouky a navíc s oříškovým máslem. Zvládne opravdu každý a navíc si pochutná celá rodina. S námi je zdravé domácí pečení sranda!
Kyselá chuť sezonního rybízu v kombinaci se sladkou kokosovou a rýžovou moukou doplněnou o vanilkové flavdrops (bezkalorické dochucovadlo) a lískooříškový krém je prostě božská. Tak dost okecávání a jdeme péct :)
Budeme potřebovat
(oranžově zvýrazněné produkty si u nás můžete pohodlně zakoupit za ty nejlepší ceny)
100g hladké špaldové mouky
100g rýžové mouky
40g vloček
30g kokosové mouky
2 pudinkové prášky (příchuť vanilka)
70g lískooříškového másla
200g jogurtu
2 vejce
300ml mléka
Flavdrops vanilka 5 kapek
1 kypřící prášek
4 polévkové lžíce kokosového cukru
1 polévková lžíce stévie
Rybíz
Ingredience na žmolenku
2 polévkové lžíce ghíčka
3 polévkové lžíce kokosového cukru
4 polévkové lžíce špaldové mouky
Postup
V misce si smícháme sypké suroviny (mouky, vločky, pudinkový prášek, kypřící prášek). Postupně k nim přidáme žloutky, jogurt, lískooříškový krém, mléko, flavdrops a sladidlo. Z bílků si vyšleháme sníh, který přišleháme jako poslední.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut bez rybízu a žmolenky. Po deseti minutách přidáme rybíz a žmolenku a pečeme ještě 45 minut.