Recept: Rybízový koláč bez bílé mouky s lískooříškovým máslem.

Milujete ovocné koláče a dorty? Tak to je ta pravá chvíle vyzkoušet tento jednoduchý drobenkový rybízový koláč bez bílé mouky a navíc s oříškovým máslem. Zvládne opravdu každý a navíc si pochutná celá rodina. S námi je zdravé domácí pečení sranda!

Kyselá chuť sezonního rybízu v kombinaci se sladkou kokosovou a rýžovou moukou doplněnou o vanilkové flavdrops (bezkalorické dochucovadlo) a lískooříškový krém je prostě božská. Tak dost okecávání a jdeme péct :) 

nuttamix-recepty-rybízový koláč

 

Budeme potřebovat

(oranžově zvýrazněné produkty si u nás můžete pohodlně zakoupit za ty nejlepší ceny)

100g hladké špaldové mouky
100g rýžové mouky
40g vloček
30g kokosové mouky
2 pudinkové prášky (příchuť vanilka)
70g lískooříškového másla 
200g jogurtu 
2 vejce
300ml mléka
Flavdrops vanilka 5 kapek
1 kypřící prášek
4 polévkové lžíce kokosového cukru
1 polévková lžíce stévie
Rybíz

 

Ingredience na žmolenku

2 polévkové lžíce ghíčka
3 polévkové lžíce kokosového cukru
4 polévkové lžíce špaldové mouky

 

Postup

V misce si smícháme sypké suroviny (mouky, vločky, pudinkový prášek, kypřící prášek). Postupně k nim přidáme žloutky, jogurt, lískooříškový krém, mléko, flavdrops a sladidlo. Z bílků si vyšleháme sníh, který přišleháme jako poslední. 

 

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut bez rybízu a žmolenky. Po deseti minutách přidáme rybíz a žmolenku a pečeme ještě 45 minut.

 

Podobné recepty, které doporučujeme

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení