Recept: Proteinový makový cheesecake s tvarohem. Provoní celý dům.
Krásně jemný a vyvážený tvarohový cheesecake pro všechny milovníky těchto moučníků. Snadná příprava ze základních surovin.
Na korpus budeme potřebovat:
1 vejce
125g špaldové mouky
60g ovesných vloček nebo ovesnou mouku/ ovesnou mouku bez lepku
50g másla
Sladidlo
Na náplň budeme potřebovat:
250g odtučněného tvarohu
150ml mléka
15g vanilkového pudinkového prášku
1 vejce
20g vanilkového proteinu
Sladidlo
20g mletého máku
Postup:
Ovesné vločky pomeleme a smícháme s ostatními ingrediencemi na korpus. Jen dejte pozor, abyste měli opravdu rozpuštěné máslo, jinak by vám šlo těsto hůř vypracovat. Pokud budete potřebovat, můžete přidat trochu vody. Těsto pořádně natlačíme do formy (průměr cca 17cm) a dáme péct na 180°C na 10 minut.
Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Začneme pudinkem, který připravíme tak, jak jsme zvyklí dle návodu. 150ml mléka přivedeme k varu a pak přilijeme 15g pudinku, který jsme rozmíchali v troše vody (tím, že ho rozmícháme předem, nám nevzniknou hrudky). Samozřejmě, můžete osladit podle chuti. Pudink po uvaření za občasného míchámí necháme vychladnout (pozor na škraloup :) ).
Do mísy dáme tvaroh, protein, vejce a vychladlý pudink. Vyšleháme do "krému" a osladíme dle chuti. Část krému nalejeme na předpečený korpus, posypeme mákem, přidáme další vrstvu krému a vrátíme do trouby. Teplotu zvedneme na cca 200°C a pečeme ještě asi 30-40 minut. Hotový cheesecake poznáme podle toho, že na povrchu bude trochu měnit barvu.