Recept: Zdravá čokoládová bábovka z rýžové mouky
Velmi jednoduchá na přípravu, vláčná a chutná. Stačí pár základních ingrediencí.
Budeme potřebovat:
2 banány
30g kakaa
100g rýžové mouky
1 kypřící prášek
Sladidlo dle sladkosti banánu (já dávala 3PL medu)
Pecky hořké čokolády
Oříšky na ozdobení
Postup:
Z bílků si vyšleháme sníh. Banán rozmačkáme a smíchame se žloutky, kakaem, moukou, kypřícím práškem a případným sladidlem. Vyšleháme a postupně vešleháme bílky.
Vymažeme a vysypeme formu a nalijeme do ní těsto. Pečeme na 180°C po dobu 50 minut. Po vychladnutí si rozpustíme hořkou čokoládu s kouskem tuku (ghí, kokosový olej). Hotovou bábovku polijeme roztavenou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy.