Recept: Pistáciové čokoládové kuličky z datlí a kakaa
Jednoduchá příprava z pár základních survin. Vegan svačina, kterou si zamilujete.
Budeme potřebovat:
200 gramů datlí (předem namočených na min. 10 minut v horké vodě)
45 gramů nesolených pistácií
2 lžičky kakaa
1 lžička kešu másla
Trochu vody z datlí
Postup:
Předem namočené datle slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Do mixéru si dáme oloupané pistácie a posekáme na menší kousky, ke kterým následně přidáme datle, kakao a asi 8 lžiček vody z datlí. Mixujeme než nám vznikne pasta, kterou si následně dáme na nějakou dobu ztuhnout do lednice či mrazáku. Mezitím si bokem nasekáme pár pistácií na obalení a ještě kakao. Po ztuhnutí tvarujeme kuličky, které obalujeme buď v pistáciích či kakau. Pracujeme rychle, jelikož se pasta poměrně rychle „rozpouští“ kdy začíná být lepivá a těžce tvarovatelná. Následkem toho se s ní hůř pracuje.