Recept: Cizrnové blondies s proteinem a čokoládou
Fazolové brownies mělo dost velký úspěch. Ale je to už trochu nuda. Tak co takhle vyměnit fazole za cizrnu a brownies za blondies? Pěkně vanilkové, arašídové a s kousky hořké čokolády? Luxusně měkké, vláčné, bez zbytečné mouky, plné proteinu a zdravých ingrediencí?
Budeme potřebovat:
250 gramů uvařené cizrny
2 banány (cca 190gramů)
2 lžíce arašídového krému
1 odměrka vanilkového proteinu
2 kostičky nasekané čokolády nebo čokoládové pecky
Trocha vody
Postup:
Nejprve si uvaříme den předem cizrnu a nebo použijeme tu z plechovky, my ale preferujeme uvařenou doma. Cizrnu pak dáme do mixéru společně s banány, arašídovým krémem a proteinem. Ingredience pak mixujeme, dokud nám nevznikne krásně hladká směs. V průběhu mixování podle potřeby přidáme trochu vody.
Do směsi následně přimícháme čokoládu a poté nalijeme do formy. Když máme hotovo, tak dáme do trouby předehřáté na 200°C na zhruba 30-35 minut. Podáváme buď teplé a nebo studené. hotové blondies uchováváme v lednici!