Recept: Ovesné domácí flapjacky, po kterých se zapráší.
Flapjacky jsou skvělou volbou pro rychlou svačinu. Jednak zasytí a rovněž mají výtečnou chuť.
Budeme potřebovat:
100 gramů ovesné mouky
80 gramů ovesných vloček
½ lžičky prášku od pečiva
5 gramů skořice
60 gramů sušených meruněk
130 gramů banánu
85 gramů arašídového másla
7 kapek flavdrops, příchuť karamelová (můžete vynechat)
Postup:
Nejprve si pomeleme 100 gramů ovesné mouky společně s práškem do pečiva a skořicí. Mouku přesypeme do větší mísy a přidáme nepomleté vločky. Banán si rozmačkáme
vidličkou, přidámě flavdrops a arašídové máslo. Pořádně zamícháme a přelijeme k vločkám.
Prvně se směs pokusíme promíchat lžící či stěrkou a když je směs kompaktnější, pořádně prohněteme rukama. Plech si vyložíme pečicím papírem a směs rovnoměrně rozprostřeme. Dáme do trouby na zhruba 25 minut na 190°C.
Nutriční hodnoty na 1 flapjack (při kompletním množství 10)
Energetická hodnota: 147,3 kcal
Sacharidy: 21,3 gramů
Bílkoviny: 4,6 gramů
Tuky: 5,6 gramů