Recept: Krémové rizoto se seitanem
Luxusně krémové rizoto s kari. Doporučujeme všem milovníkům rýže. Jedná se o rychlý, vegan recept.
Budeme potřebovat:
1 větší cibule
1 lžička oleje
hrnek rýže Arborio
plechovka kukuřice
seitan
voda (hodně vody)
pepř
sůl
kari
Postup:
Nejdříve si cibuli nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje osmahneme. Jakmile nám cibule zezlátne přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vodou a vaříme na ohni. Tímto způsobem vaříme rýži zhruba 40 minut za průběžného míchání, dokud není rýže měkká a krémová. V průběhu přidáváme další vodu. Nakonec do rýže přimícháme sůl, pepř, kari, kukuřici a nakrájený seitan. Podáváme nejlépe ještě teplé, dokud je rizoto krásně krémové.