Recept: Čokoládový banánový chléb s batátovo-arašídovou polevou
Luxusní recept na vláčný a mokrý banana bread s dokonalou batátovou polevou. Skvělá kombinace s arašídovým máslem. Vhodné na svačinu či jen tak ke kávě.
Budeme potřebovat:
Chlebík:
180 gramů kukuřičné mouky
100 gramů ovesné mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa (vrchovaté)
35 gramů čokoládového proteinu
150 gramů banánu
100 ml rostlinného mléka (já použila vanilkové sojové)
200 ml vody
Poleva:
150 gramů batátového pyré
1 lžíce arašídového másla
5 kapek flavdrops příchuť toffee
Postup:
V jedné misce smícháme všechny suché ingredience. V mixéru rozmixujeme banán s mlékem a vodou. Směs promícháme, následně těsto nalijeme do formy a pečeme na 190°C cca 40 minut. Polevu vytvoříme smícháním pyré a arašídového másla. Polevu na chlebík dáme až po jeho vystydnutí. Na dozdobení použijeme nastrouhanou hořkou čokoládu.