Recept: Mrkvové muffiny s proteinem bez bílé mouky
Milovníci netradičních receptů? Nově přinášíme recept na tyto nadýchané mrkvové muffiny bez bílé mouky. Překvapí vás svojí chutí, jednoduchou přípravou a zároveň doplní beta-karoten, který je potřeba nyní v létě. Tak na značky a jdeme kuchtit.
Na 10ks budeme potřebovat
1 vejce
150g najemno nastrouhané mrkve
50g špaldové mouky
30g pohankové mouky
1 odměrka vanilkového proteinu
50g kokosového cukru
Skořice
1 čajová lžička kypř. prášku
Špetka soli
Mléko na zředění
100ml kokosového oleje
Tvaroh na ozdobu
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěný kokosový olej a nastrouhanou mrkev. V další míse smícháme všechny sypké ingredience a vzniklou směs prosejeme. Obě směsi poté pomalu prošleháme a podle potřeby zředíme mlékem.
Hotové těsto plníme do forem na muffiny asi 1cm od okraje, aby nám při pečení nepřetekly. Pečeme na 180°C zhruba 15-20 minut. Muffiny necháme vychladnout a před podáváním ještě ozdobíme tvarohem.
Nutriční hodnoty na 1 ks
Energetická hodnota: 168 kcal
Sacharidy: 12 g
Bílkoviny: 7 g
Tuky: 11 g