Recept: Mramorový koláč s proteinem ze špaldové mouky.
Celkem jednoduchý a rychlý koláč. Skvělá chuť s přídavkem vanilkových flavdrops. Zdravý koláč nadupaný proteinem ze špaldové mouky.
Tmavé těsto:
30g čokoládového proteinu
1čl kakaa
110g špaldové mouky
½ balení kypřícího prášku
30g cukru
30g másla
1 bílek
130ml mléka
10 kapek čokoládových flavdrops
Světlé těsto:
½ vanilkového pudinkového prášku
1 vejce
20g vanilkového proteinu
1 odtučněný tvaroh
20g cukru
6 kapek vanilkových flavdrops
Postup:
Všechny ingredience na tmavé těsto (kromě bílku) vyšleháme. Bílek vyšleháme zvlášť a jemně vmícháme do těsta. V další míse vyšleháme všechny ingredience na světlé těsto a dosladíme dle chuti. Formu o průměru 16cm vymažeme máslem a vysypeme špaldovou moukou. Postupně vrstvíme těsta a špejlí vytvoříme mramorování. Pečeme na 180°C asi 30-35 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli.
Nutriční hodnoty na 1/6 koláče:
235 kcal / 16g Bílkovin / 28g Sacharidů / 6g Tuků