Vážení zákazníci, trvalo nám dlouho, než jsme udělali finální verdikt, ale rozhodli jsme se provoz tohoto eshopu ukončit. Rozhodli jsme se hlavně z časových důvodů. Naše firma jako taková funguje dál, aktuálně jednáme s potenciálnimi kupci, že by provoz eshopu znovu obnovili, kde bychom jim měli dodávat produkty z naší výroby. Děkujeme za pochopení.

Recept: Batátová proteinová bábovka s perníkovým kořením

Naprosto dokonalá, jemná a vláčná perníková bábovka se skořicí. Provoní celý dům a potěší všechny členy rodiny. Jednoduchý recept na pár minut.

pernikova-babovka-recept-nuttamix

 

Budeme potřebovat:

120 gramů ovesné mouky / 120 g ovesných vloček
1 a půl odměrky vanilkového proteinu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
2 lžičky (vrchovaté) perníkového koření
1 lžíce kešu másla
320 gramů batátového pyré (oloupané, uvařené, rozmixované batáty)
200 ml vody

 

Postup:

Ze všeho nejdříve batáty zbavíme kůry, nakrájíme na kostky a uvaříme v hrnci do změknutí. Mezitím si do mixéru nasypeme ovesné vločky, protein, koření a prášek do pečiva, pomeleme na mouku a přesypeme do větší mísy.

 

Uvařené batáty slijeme a necháme chvilku vychladnout, následně je dáme do mixéru společně s kešu máslem a rozmixujeme na pyré, které poté přidáme k suché směsi. Důkladně promícháme a v průběhu postupně přiléváme vodu. Vzniklou směs nalijeme do bábovkové formy a dáme péct do trouby na 190°C asi 40 minut.

 

Bábovku po dopečení necháme vychladnout a až poté vyklopíme z formy (horká by se mohla rozpadnout). Podáváme buď ke svačině nebo snídani s ovocem, ořechovým máslem nebo prostě jen tak samotnou.