Recept: Kákaový dort z cizrny
Pro všechny milovníky holandského kakaa tu máme super recept. Doporučujeme podávat s arašídovým či mandlovým máslem.
Budeme potřebovat:
1 plechovka cizrny nebo si cizrnu uvaříme sami
3 vajíčka
50g holandského kakaa
1/2 prášku do pečiva
200 ml mléka
Sladidlo dle chuti (např kokosový cukr)
Postup:
Cizrnu si propláchneme a zároveň si schováme nálev z plechovky (později z něj vyšleháme bílek). Propláchlou cizrnu dohladka rozmixujeme a přidáme zbylé ingredience do mixéru. Nakonec zašleháme bílek do vzniklé směsi a těsto vylijeme do pečící formy vyložené papírem. Pečeme 45 minutek na 180°C. Pokud se těsto lepí, necháme déle. Nakonec ozdobíme marmeládou/ oříškovým máslem nebo tvarohovým krémem.