Recept: Čokoládovo kokosové míša řezy. Zdravý, vegan a fitness dezert.
Pokud milujete fitness míša řezy tak jako my, tak určitě vyzkoušejte tuto vegan variantu z datlí a kokosu. Chutný zákusek jen tak ke kávě či svačině.
Budeme potřebovat:
Základ:
200 gramů datlí (předem namočených v horké vodě)
45 gramů ovesných vloček
3 lžičky kakaa
Kokosová vrstva:
150 gramů strouhaného kokosu
¾ plechovky kokosového mléka z plechovky (125 gramů objem)
1 lžíce sladidla (agáve/ javorový/ datlový/ čekankový sirup)
Čokoládová vrstva:
Zbytek plechovky kokosového mléka
65 gramů vysokoprocentní čokolády
Postup:
Datle si nejdříve dáme změknout do horké vody na cca. 20 minut. Mezitím si pomeleme vločky s kakaem a poté k této suché směsi přidáme změklé datle a umixujeme na pastu. Vzniklou směs pak dáme do formy na biskupský chlebíček a vrhneme se na přípravu kokosové vrstvy.
Do mixéru si nasypeme kokos, přidáme kokosové mléko (které předtím důkladně promícháme, aby se spojila
tuhá a vodová část), sladidlo a rozmixujeme. Následně přidáme k datlové vrstvě a pořádně uhněteme, aby se vrstvy co nejvíce slepily dohromady a příliš se nerozpadaly.
Nakonec si roztopíme 65 gramů kvalitní hořké čokolády ve zbytku kokosového mléka a zalijeme tím kokosovou vrstvu. Dezert dáme ztuhnout do lednice nebo mrazáku a poté rozkrájíme na tyčinky.