Recept: Jablečný dort s mascarpone krémem
Vláčný, mokrý fitness dort s mascarpone krémem. Lehce složitější přípravu kompenzuje naprosto dokonalá chuť.
Na těsto budeme potřebovat:
250g mascarpone
250g hladké špaldové mouky
4 vajíčka
12g/ 1balení kypřícího prášku do pečiva
3 střední jablka
4 polévková lžíce kakaa
1 čajová lžička jedlé sody
Sladidlo dle chuti (my dali 2 lžíce čekankového sirupu)
Máslo a mouku na vymazání
Mléko na ředění
Ingredience na mascarpone krém:
250g mascarpone
250g tvarohu/ 1šlehačka
Sladidlo dle chuti (cukr, flavdrops, stevie, sirup)
Ingredience na pařížskou šlehačku:
1 šlehačka
1 PL kakaa
70g hořké čokolády
Postup:
V misce vyšleháme z bílků sníh. V druhé misce utřeme žloutky se sladidlem. K žloutkům přidáváme mascarpone a šleháme dokud se nespojí. Poté přidáme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, kakao a sníh. Nakonec přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka. Pokud je těsto tuhé zředíme mlékem.
Těsto vylejene do kukaté menší formy, kterou vymažeme a vysypeme. Pečeme na 180°C po dobu 1hodiny. Až korpus vychladne, rozřízneme a namažeme krémem. Je možno proložit ovocem, posypat čokoládou, záleží na chuti.
Postup připravy krému:
Vše smícháme a vyšleháme. Šlehačku přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou čokoládu a kakao. Po úplném rozpuštění, necháme vychladnout a vyšleháme.