Vážení zákazníci, trvalo nám dlouho, než jsme udělali finální verdikt, ale rozhodli jsme se provoz tohoto eshopu ukončit. Rozhodli jsme se hlavně z časových důvodů. Naše firma jako taková funguje dál, aktuálně jednáme s potenciálnimi kupci, že by provoz eshopu znovu obnovili, kde bychom jim měli dodávat produkty z naší výroby. Děkujeme za pochopení.

Recept: Jablečný dort s mascarpone krémem

Vláčný, mokrý fitness dort s mascarpone krémem. Lehce složitější přípravu kompenzuje naprosto dokonalá chuť.

jablecny-kakaovy-dort-nuttamix

 

Na těsto budeme potřebovat: 

250g mascarpone
250g hladké špaldové mouky
4 vajíčka
12g/ 1balení kypřícího prášku do pečiva
3 střední jablka
4 polévková lžíce kakaa
1 čajová lžička jedlé sody
Sladidlo dle chuti (my dali 2 lžíce čekankového sirupu)
Máslo a mouku na vymazání
Mléko na ředění

Ingredience na mascarpone krém:

250g mascarpone
250g tvarohu/ 1šlehačka
Sladidlo dle chuti (cukr, flavdrops, stevie, sirup)

 

Ingredience na pařížskou šlehačku:

1 šlehačka
1 PL kakaa
70g hořké čokolády

Postup:

V misce vyšleháme z bílků sníh. V druhé misce utřeme žloutky se sladidlem. K žloutkům přidáváme mascarpone a šleháme dokud se nespojí. Poté přidáme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, kakao a sníh. Nakonec přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka. Pokud je těsto tuhé zředíme mlékem.

Těsto vylejene do kukaté menší formy, kterou vymažeme a vysypeme. Pečeme na 180°C po dobu 1hodiny. Až korpus vychladne, rozřízneme a namažeme krémem. Je možno proložit ovocem, posypat čokoládou, záleží na chuti.

 

Postup připravy krému:

Vše smícháme a vyšleháme. Šlehačku přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou čokoládu a kakao. Po úplném rozpuštění, necháme vychladnout a vyšleháme.