Recept: Fitness těstovinový salát s pečeným lilkem. Zdravý chutný oběd.
Lehký, jednoduchý a svěží těstovinový salát s pečeným lilkem. Vhodné i pro vegany.
Na 3 porce budeme potřebovat:
180 gramů celozrnných těstovin
5-6 lžic bílého jogurtu
1-2 středně velké mrkve
Půl plechovky kukuřice
Sůl a pepř
Lahůdkové droždí
Koření na drůbež
1 lilek
1 lžička olivového oleje
100 gramů seitanu/ tofu/ masa (není nutné)
Postup:
Lilek nakrájíme na malé kousky a v míse smícháme s olejem a zhruba 2 lžícemi lahůdkového droždí. Dáme péct do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme, dokud lilek nezměkne tj. zhruba 30-35 minut, záleží na tom, jak velké kousky máte.
V hrnci si uvaříme těstoviny, které po uvaření slijeme a necháme vychladnout. Následně přidáme nastrouhanou mrkev, kukuřici a koření. My dali vše od oka, tudíž dejte množství podle své chuti. Odhadem to je tak 3/4 lžičky koření na drůbež, 3 lžíce lahůdkového droždí, špetka soli a poměrně hodně pepře. K tomu přidáme nakrájený seitan.
Celý salát dobře promísíme a buď ho nejlépe dáme ještě na hodinu do lednice a nebo rovnou podáváme. Lilkem salát můžete buď posypat jako my a nebo ho zamíchat do salátu se zbytkem ingrediencí.