Recept: Fit mrkvový dort ze špaldové mouky a vlašských ořechů
Opravdu výborný jednoduchý a hlavně rychlý dort, který provoní celou domácnost.
Ingredience na korpus:
6 mrkví
6 vajec
2 hrnky hladké špaldové mouky
1/2 hrnku namletých vlašských oříšků
5PL rozpuštěného kokosového oleje
1 kypřící prášek
1PL jedlé sody
Špetka soli
5PL třtinového cukru
Ingredience na krém:
2 tvarohy v alobalu
3PL medu
Možno přidat pomerančovou kůru na dochucení
Postup:
Žloutky si vyšleháme do pěny a bílky s třtinovým cukrem do tuhého sněhu. Sníh smícháme s pěnou a postupně přidáváme sypké ingredinece. Nakonec přidáme najemno nastrouhnou mrkev a rozpuštěný kokosový olej. Pořádně vymixujeme, těsto nalijeme do formy o průměru 25cm a pečeme hodinu na 170°C. Po upečení necháme vychladnout a korpus 2 krát vodorovně rozřízneme. Smícháním tvarohu a medu uděláme krém, kterým korpus namažeme a vrstvíme. Hotový dort uchováváme v lednici.