Recept: Banánový proteinový dort s hořkou čokoládou a arašídový máslem
Výborný, nadýchaný a voňavý banánový dortík s arašídovým máslem. Kousky hořké čokolády uvnitř si zamilujete.
Ingredience na korpus:
100g špaldové mouky
2čl kypřícího prášku
3čl skořice
1 střední banán
20g arašídového másla
1 vejce
100ml mléka
20g hořkých čokoládových pecek
20 kapek flavdrops vanilka
Ingredience na krém:
1 vanička odtučněného tvarohu
15g vanilkového pudinkového prášku
20g vanilkového proteinu
7 kapek flavdrops vanilka
Čerstvé/ mražené maliny
Postup:
Ve větší míse si smícháme mouku, kypřící prášek, skořice, rozmačkaný banán, arašídové máslo, žloutek, flavdrops a mléko. Prošleháme a dáme na chvíli stranou. Bílek vyšleháme se špetkou soli v samostatné míse a jemně vmícháme do těsta. Pokud by bylo těsto příliš husté, přilejeme trochu mléka. Jako poslední vmícháme nasekané pecky z hořké čokolády a těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy o průměru 17cm. Pečeme na 180°C asi 20-25 minut (těsto se nesmí lepit na špejli). Po upečení troubu vypneme a
necháme korpus v zavřené troubě „dojít“.
Všechny ingredience na krém vyšleháme (flavdrops přidávejte podle chuti). Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny a tu spodní namažeme 1⁄2 krému a posypeme rozdrcenými malinami. Přikryjeme druhou polovinou korpusu, vršek namažeme zbylým krémem a ozdobíme. Necháme nejlépe přes noc v lednici uležet a můžeme krájet.
Nutriční informace na 1/3 (cca 200g):
369 kcal / 27g bílkovin/ 42g sacharidů/ 10g tuků