Recept: Prošívaná deka - buchta
Pokud hledáte nějaký recept na opravdu dobrou buchtu, tak jste tu správně. Buchta je krásně jemná a vláčná díky tvarohu. Obsahuje taktéž syrovátkový protein a díky nízkosacharidovému sladidlu - erythritolu, je vhodná i do lowcarb stravování.
Ingredience na těsto
- 100g erythritolu
- 2 vejce
- 75g špaldové mouky
- 75g hladké pšeničné mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1PL kakaa
- 30g čokoládového proteinu
- 200ml mléka
- 15ml oleje
Postup
V misce vyšleháme žloutky s erythritolem, přidáme prosáté mouky, prášek do pečiva, kakao, protein, olej, mléko a pořádně prošleháme. Nakonec vmícháme bílky, které jsme vyšlehaly do tuha se špetkou soli. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Ingredience na tvarohovou náplň
- 1 tvaroh
- 20g erythritolu
- 8 kapek vanilkových flavdrops
- 1/2 balení vanilkového pudinkového prášku
- Mléko na zředění
Postup
Všechny ingredience vyšleháme. Krém dáme do zdobícího sáčku a na kakaové těsto tvoříme mřížku. Následně pečeme na 180°C asi 35-40 minut.