Recept: Proteinový pistáciovo mandlový dort, který si zamilujete
Hledáte vhodný recept na narozeninový dort, dort pro děti nebo jen tak jako sladká tečka ke kávě? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý zdravý recept na pistáciový, mandlový dort bez bílé mouky. Obsahuje jen ty nejlepší ingredience. Doporučujeme.
Ingredience na korpus:
30g kokosové mouky
30g špaldové mouky
40g čokoládového proteinu
1 čl kakaa
½ rozmačkaného banánu
2 bílky
1 žloutek
1čl kypřícího prášku
80g jogurtu
30g mandlového másla
50ml vody
Postup:
Všechny ingredience kromě bílků spolu prošleháme a dáme stranou. Bílky vyšleháme se špetkou soli a lehce vmícháme do těsta. Podle chuti dosladíme a těsto dáme do formy (průměr 17cm), kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
Pečeme na 180°C asi 25-30 minut. Pak troubu vypneme a necháme ještě cca 10 minut v zavřené troubě, až pak korpus vyndáme a necháme vychladnout.
Ingredience na krém
250ml mléka
18g pudinku
15g cukru
15g pistáciového proteinu
50g tvarohu
Zelené barvivo
2/3 mléka dáme vařit a přisypeme cukr.
V shakeru smícháme zbylou 1/3 mléka s pudinkem, barvivem a proteinem. Až mléko začne vařit, přilejeme "vyšejkovanou" směs a stále mícháme do zhoustnutí. Pak odstavíme a vmícháme tvaroh.
Korpus necháme ve formě a nahoru nalejeme krém, který rovnoměrně rozprostřeme, posypeme
nasekanými mandlemi (nebo třeba kakaovými boby) a přes noc chladíme v lednici.
Nutriční hodnoty na 1/6 dortu
Energetická hodnota: 168 kcal
Sacharidy: 16 g
Bílkoviny: 13 g
Tuky: 5,5 g