Recept: Zdravá alternativa medovníku? Fit levandulovo-hruškový koláč z rýžové mouky.
Naprosto dokonalá zdravá buchta z rýžové mouky. Zdánlivě připomíná medovník. Luxusně provoní domácnost. Doporučujeme.
Ingredience na korpus:
100g najemno nasekaných lískových oříšků (mouka)
180g rýžové mouky
4 vajíčka
100ml rostlinného mléka
50ml kokosového oleje
10 polévkové lžíce medu
1 čajové lžičky kypřícího prášku
Ingredience na krém:
1 puding dle chuti, dala jsem levandulovo-hruškový
350ml rostlinného mléka
1 plechovka kokosového mléka
Ingredience na posypání:
2 hrstky pomletých ořechů, volit dle ořechové mouky
Postup:
Vyšleháme si žloutky, přidáme k nim rozpuštěný olej a mléko. Postupně k směsi přidáváme smícháné mouky s kypřícím práškem a med. Nakonec vmícháme sníh z vyšlehaných bílků. Těsto buď můžeme péct najednou a rozkrájet nebo rovnou rozdělit na pět dílů a péct cca 10 minut na 180°C.
Mezitím, než nám korpus vystydne, si uvaříme puding v mléce, do kterého po vychladnutí vmícháme tuhou čast kokosového mléka. Podle potřeby můžeme zředit tekutou částí kokosového mléka. Krémem namazané pláty postupně vrstvíme na sebe. Navrch zasypeme ořechy.