Vážení zákazníci, trvalo nám dlouho, než jsme udělali finální verdikt, ale rozhodli jsme se provoz tohoto eshopu ukončit. Rozhodli jsme se hlavně z časových důvodů. Naše firma jako taková funguje dál, aktuálně jednáme s potenciálnimi kupci, že by provoz eshopu znovu obnovili, kde bychom jim měli dodávat produkty z naší výroby. Děkujeme za pochopení.

Recept: Zdravá alternativa medovníku? Fit levandulovo-hruškový koláč z rýžové mouky.

Naprosto dokonalá zdravá buchta z rýžové mouky. Zdánlivě připomíná medovník. Luxusně provoní domácnost. Doporučujeme.

recept-levandulova-hruskova-buchta

 

Ingredience na korpus:

100g najemno nasekaných lískových oříšků (mouka)
180g rýžové mouky
4 vajíčka
100ml rostlinného mléka
50ml kokosového oleje
10 polévkové lžíce medu
1 čajové lžičky kypřícího prášku

 

Ingredience na krém:

1 puding dle chuti, dala jsem levandulovo-hruškový
350ml rostlinného mléka
1 plechovka kokosového mléka

 

Ingredience na posypání:

2 hrstky pomletých ořechů, volit dle ořechové mouky

 

Postup:

Vyšleháme si žloutky, přidáme k nim rozpuštěný olej a mléko. Postupně k směsi přidáváme smícháné mouky s kypřícím práškem a med. Nakonec vmícháme sníh z vyšlehaných bílků. Těsto buď můžeme péct najednou a rozkrájet nebo rovnou rozdělit na pět dílů a péct cca 10 minut na 180°C.

 

Mezitím, než nám korpus vystydne, si uvaříme puding v mléce, do kterého po vychladnutí vmícháme tuhou čast kokosového mléka. Podle potřeby můžeme zředit tekutou částí kokosového mléka. Krémem namazané pláty postupně vrstvíme na sebe. Navrch zasypeme ořechy.