Recept: Zdravá alternativa medovníku? Fit levandulovo-hruškový koláč z rýžové mouky.

Naprosto dokonalá zdravá buchta z rýžové mouky. Zdánlivě připomíná medovník. Luxusně provoní domácnost. Doporučujeme.

recept-levandulova-hruskova-buchta

 

Ingredience na korpus:

100g najemno nasekaných lískových oříšků (mouka)
180g rýžové mouky
4 vajíčka
100ml rostlinného mléka
50ml kokosového oleje
10 polévkové lžíce medu
1 čajové lžičky kypřícího prášku

 

Ingredience na krém:

1 puding dle chuti, dala jsem levandulovo-hruškový
350ml rostlinného mléka
1 plechovka kokosového mléka

 

Ingredience na posypání:

2 hrstky pomletých ořechů, volit dle ořechové mouky

 

Postup:

Vyšleháme si žloutky, přidáme k nim rozpuštěný olej a mléko. Postupně k směsi přidáváme smícháné mouky s kypřícím práškem a med. Nakonec vmícháme sníh z vyšlehaných bílků. Těsto buď můžeme péct najednou a rozkrájet nebo rovnou rozdělit na pět dílů a péct cca 10 minut na 180°C.

 

Mezitím, než nám korpus vystydne, si uvaříme puding v mléce, do kterého po vychladnutí vmícháme tuhou čast kokosového mléka. Podle potřeby můžeme zředit tekutou částí kokosového mléka. Krémem namazané pláty postupně vrstvíme na sebe. Navrch zasypeme ořechy.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení