Recept: Veganské zdravé bulky na burger ze špaldové mouky
Krásně křupavé, nasládlé, špaldové bulky na burger. Jednoduchá příprava, vřele doporučujeme.
Na 4bulky budeme potřebovat:
1,5 hrnku hladké špaldové mouky + mouku při zpracovávání
1,5 hrnku celozrné špaldové mouky
1 pytlíček sušeného droždí
1 čajová lžička jedlé sody
1 ČL soli
1 ČL třtinového/ kokosového cukru
3 polévková lžíce slunečnicového oleje
Cca 1,5 hrnku vlažné/teplé vody (zaleží na savosti mouky
Postup:
Nejprve smícháme sypké suroviny v misce. Přilijeme olej a trochu vody, aby těsto drželo pohromadě. Vypracujeme mírně lepivé těsto a necháme hodinu kynout na teplém místě. Po hodince těsto prohněteme a necháme opět kynout další hodinu. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4-5 částí a s navhlčenými dlaněmi vypracujeme bochánky cca 2cm vysoké.
Bulky dáme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme dle chuti. My použili sezam. Pečeme 5 minut na 200°C a poté 15minut na 180°C.
Bulky jsou 100% veganské.
Pro inspiraci
Uvnitř toho burgeru se nachází:
ledový salát
BBQ omáčka
plátek kuřecího masa
plátek sýra
domácí kyselá okurka
domácí rajčátka
cibule