Recept: Proteinové čokoládové cookies z ovesné mouky a banánu
Pamatujete na mandlové sušenky? Ty byly velice dobré, ale tyhle cookies?! No prosím. Měkké, sladké a ta vůně! Přísaháme, že tyhle cookies voní jako čokoládovo-burákové nebe.
Budeme potřebovat:
1 a 1⁄4 hrnku (400ml) ovesné mouky
45 gramů čokoládového proteinu
2 lžičky prášku do pečiva
1⁄4 lžičky jedlé sody
3 lžičky holandského kakaa
2 lžíce arašídového másla
1 lžíce kešu másla
1 malý banán
1 a 3⁄4 hrnku vody
Vysokoprocentní čokoláda (nemusí být)
Postup:
Smícháme ovesnou mouku, protein, prášek do pečiva, jedlou sodu a kakao. Následně přidáme ořechové krémy, banán a vodu. Důkladně promícháme. Na plech si vytvarujeme sušenky a posypeme kousky čokolády (můžeme nahradit rozinkami či úplně vynechat).
Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba 10-15 minut. My udělali sušenky větší a vyšly nám dva plechy (5 sušenek a poté 3). Velikost sušenek si můžete přizpůsobit dle svého, změní se však nutriční hodnoty.
Nutriční hodnoty na 1 sušenku (při kompletním množství 8 sušenek)
Kcal: 127
Sacharidy: 15 g
Tuky: 4,5 g
Bílkoviny: 9 g