Recept: Proteinové borůvkové muffiny s vanilkovým krémem.
Slintáte nad instagramovými fotkami krásně nazdobených cupcaků, které vypadají jako z pohádky, mají na sobě nadýchaný krém jako z obláčků a vypadá to, jako by je stvořil nějaký jednorožec? Víte ale, že jsou plné cukru a bílé mouky, které nejsou až tak vhodné pro vaše zdraví? Není nic jednoduššího než si vyrobit vaše vlastní, krásně vláčné, krémové muffiny s krémem chutnajícím jako vanilkový pribináček. Nepotřebujete k tomu více než pár základních ingrediencí, asi 30 minut vašeho času a dobrou náladu. S tou jde přece jen všechno lépe.
Budeme potřebovat:
1 a ½ hrnku pohankové mouky
1 lžíce vanilkového proteinu
1 rozmačkaný banán
2 a ½ hrnku mandlového mléka
1 a ½ lžičky kypřícího prášku
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce strouhaného kokosu
1 hrníček mražených borůvek
Na krém:
1 balení hedvábného tofu
1 odměrka vanilkového proteinu
Čerstvé borůvky na ozdobu
Postup:
Smícháme si společně všechny sypké ingredience, přidáme rozmačkaný banán, přilijeme mandlové mléko, a nakonec vmícháme mražené borůvky. Naplníme si košíčky na muffiny těstem a dáme péct do předehřáté trouby cca na 23-25 minut.
Mezitím, co se nám pečou muffiny si vytvoříme krém. Stačí rozmixovat hedvábné tofu a proteinem. Pokud nemáte sladký
protein, můžete dosladit například stévií, banánem nebo jiným sladidlem dle vašich preferencí. Krém dáme ztuhnout cca na hodinu. Že už je ztuhlý poznáte tak, že bude mít takovou pudinkovitou konzistenci.
Zbývá nám už jen muffiny ozdobit krémem, přidat borůvky a můžeme si vychutnávat naše skvělé zdravé domácí proteinové muffiny, jak jen budeme chtít!