Recept: Kokosové muffiny s čokoládou a banánem. Krásně nadýchané, jemné, proteinové.
Krásně jemné a nadýchané muffiny s kousky čokolády jsou skvělou volbou pro víkendové pečení. Obsahují kvalitní bílkoviny ze syrovátkového proteinu, kasein z tvarohu a jemnou kokosovou mouku, která provoní celý dům.
Tyto proteinové muffiny mohou posloužit jako zdravá snídaně nebo jen tak k odpolední kávě. Recepty z bezlepkové mouky jsou čím dál tím více oblíbenější, zamilujte si zdravé pečení s námi!
Budeme potřebovat
30g kokosové mouky
30g špaldové mouky
30g vanilkového proteinu
½ rozmačkaného banánu
50g odtučněného tvarohu
2čl kypřícího prášku
50ml kefíru
2 bílky
90ml vody
10ml javorového sirupu (nebo jiné sladidlo)
35g čokoládových peciček
Postup
V míse smícháme mouky, protein, kypřící prášek a promícháme. K hotové směsi přidáme banán, tvaroh, kefír, javorový sirup, vodu a prošleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. V jiné míse vyšleháme bílky do tuha a jemně vmícháme do těsta.
Formičky na muffiny naplníme těstem zhruba do 2/3 a nahoře ozdobíme čokoládovými pecičkami.
Pečeme na 180°C cca 15-20 minut.
Nutriční hodnoty na 1 muffin
Energetická hodnota: 96 kcal
Sacharidy: 11 g
Bílkoviny: 6 g
Tuky: 3 g