Recept: Dýňový bezlaktózový dort s vlašskými ořechy
Super recept na sezonní zdravé pečení. Vhodné pro vegany nebo jedince s nesnášenlivostí na laktozu.
Budeme potřebovat:
3 vajíčka
50ml mandlové smetany
80g celozrnné špaldové mouky
110g natlučených vlašských ořechů
220g nahrubo nastrouhané dýně
70g kokosového cukru
3 polévkové lžíce skořice
1 PL jedlé sody
Ingredience na krém:
Plechovka kokosového mléka
1 ztužovač do šlehačky
Postup:
Žloutky vyšleháme se smetanou a kokosovým cukrem. Z bílků si vyšleháme sníh. Dýni nevaříme, ale strouháme nahrubo za syrova. K žloutkové směsi přidáme dýni, mouku, ořechy, skořici, jedlou sodu a nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180°C po dobu 45minut. Korpus necháme vychladnout a rozřežeme ho na 3části. Namažeme krémem, který připravíme vyšleháním kokosového mléka se ztužovačem. Přes noc necháme uležet v ledničce. Přejeme dobrou chuť. :)