Recept: Dokonale nadýchaný mrkvový dort z kokosové mouky a arašídového másla
Budeme potřebovat:
40g kokosové mouky
40g vanilkového proteinu
20g rýžové mouky
2 bílky
100g nastrouhané mrkve
15g čokoládových pecek
1 čajová lžička kypřícího prášku
100ml mléka
60ml vody
7 kapek vanilkových flavdrops
Vanička odtučněného tvarohu
30g arašídového másla
Postup:
Nejprve vyšleháme bílky a na chvíli odložíme stranou. V další míse smícháme kokosovou a rýžovou mouku, protein, na kousky nakrájené čokoládové pecky, kypřící prášek a najemno nastrouhanou mrkev. Vše promícháme a přidáme mléko s vodou. Pečlivě prošleháme, osladíme Flavdrops a dle potřeby ještě naředíme vodou.
Formu o průměru zhruba 16cm vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto, které rozprostřeme po celé ploše a pečeme na 180°C asi 15-20 minut (podle typu trouby). Poté, co je korpus hotový, vyndáme jej z trouby a necháme vychladnout. Následně potřeme tvarohem, který můžeme popřípadě osladit nebo smíchat třeba s proteinem, a dáme ztuhnout do lednice. Jakmile je dort vychlazený, tak jako poslední vrstvu naneseme jemné arašídové máslo.
Dr. Nutta přeje dobrou chuť. :)
Nutriční hodnoty na 1/3 dortu
313 kcal / 28g Bílkovin / 26g Sacharidů / 11g Tuků