Recept: Cizrna na kari. Zdravý chutný pokrm, který vás překvapí svojí chutí.
Celkem jednoduchý recept z pár základních surovin. Vyzkoušejte cizrnu, kterou si jistě oblíbíte a která vám zároveň dodá spoustu kvalitních živin.
Ingredience na 2 porce:
1 polévková lžíce oleje
1⁄2 čajová lžička skořice
1⁄2 čl kmínu
1⁄2 cibule
Sůl
1 stroužek česneku
1 čl kari
100g cizrny
1⁄2 čl mleté papriky
Pepř
200g krájených rajčat v plechovce
Bobkový list
60ml rostlinné smetany
Voda
150g rýže
Postup:
Cizrnu den dopředu (min. 12 hodin) namočíme do studené vody. Rýži dáme vařit dle návodu. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kmín a skořici. Asi po dvou minutách přidáme cibuli, česnek, sůl a kari, promícháme a necháme cca 5 minut restovat. Cizrnu slijeme, přidáme do směsi spolu s krájenými rajčaty, mletou paprikou, pepřem, bobkovým listem a zalijeme vodou. Necháme vařit asi 15 minut. Průběžně přidáváme vodu dle potřeby. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu, necháme ještě cca 5 minut provařit a můžeme podávat.