Vážení zákazníci, trvalo nám dlouho, než jsme udělali finální verdikt, ale rozhodli jsme se provoz tohoto eshopu ukončit. Rozhodli jsme se hlavně z časových důvodů. Naše firma jako taková funguje dál, aktuálně jednáme s potenciálnimi kupci, že by provoz eshopu znovu obnovili, kde bychom jim měli dodávat produkty z naší výroby. Děkujeme za pochopení.

Recept: Cizrna na kari. Zdravý chutný pokrm, který vás překvapí svojí chutí.

Celkem jednoduchý recept z pár základních surovin. Vyzkoušejte cizrnu, kterou si jistě oblíbíte a která vám zároveň dodá spoustu kvalitních živin.

recept-cizrna-na-kari

 

Ingredience na 2 porce:

1 polévková lžíce oleje
1⁄2 čajová lžička skořice
1⁄2 čl kmínu
1⁄2 cibule
Sůl
1 stroužek česneku
1 čl kari
100g cizrny
1⁄2 čl mleté papriky
Pepř
200g krájených rajčat v plechovce
Bobkový list
60ml rostlinné smetany
Voda
150g rýže

 

Postup:

Cizrnu den dopředu (min. 12 hodin) namočíme do studené vody. Rýži dáme vařit dle návodu. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kmín a skořici. Asi po dvou minutách přidáme cibuli, česnek, sůl a kari, promícháme a necháme cca 5 minut restovat. Cizrnu slijeme, přidáme do směsi spolu s krájenými rajčaty, mletou paprikou, pepřem, bobkovým listem a zalijeme vodou. Necháme vařit asi 15 minut. Průběžně přidáváme vodu dle potřeby. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu, necháme ještě cca 5 minut provařit a můžeme podávat.