Recept: Křehké mandlové sušenky vhodné pro vegany
Luxusní domácí mandlové sušenky bez cukru a bílé mouky. Tyto sušenky dokáže upéct opravdu každý díky svojí jednoduchosti a rychlé přípravě. Vřele doporučujeme, protože obsahují šťavnatý kokos, mandle, mandlový krém a javorový sirup. Vhodné ke kávě, jako sladká tečka po obědě nebo jen tak na svačinu. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience
3/4 hrnku kukuřičné mouky
1/4 hrnku strouhaného kokosu
4 lžíce mandlového krému
1 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidlo)
1/4 nasekaných mandlí
1,5 lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku vody
(veškeré zvýrazněné suroviny lze u nás zakoupit za super ceny s rychlým doručením)
Postup
Předehřejeme si troubu na 180°C a mezitím si všechny suché ingredience, včetně nasekaných mandlí, dáme do mísy a promícháme. Následně přidáme mandlový krém, javorový sirup a vodu. Těsto by mělo být tvárné a lepivé. Lžící pak začneme tvarovat sušenky. (nám těsto vyšlo na 7 menších sušenek). Sušenky pečeme zhruba 25 minut.
Zda jsou sušenky hotové poznáme podle toho, že jsou na povrchu popraskané. Sušenky nejsou vůbec suché, ale naopak krásně vláčné díky máslu, kde se skvěle doplňuje chuť mandlí a kokosu.
Nutriční hodnoty na 1 sušenku
(při upečení 7 sušenek z daných ingrediencí)
Energetická hodnota: 125 kcal
Sacharidy: 13,5 g
Bílkoviny: 3,1 g
Tuky: 7,3 g
Vláknina: 2,2 g