Vážení zákazníci, trvalo nám dlouho, než jsme udělali finální verdikt, ale rozhodli jsme se provoz tohoto eshopu ukončit. Rozhodli jsme se hlavně z časových důvodů. Naše firma jako taková funguje dál, aktuálně jednáme s potenciálnimi kupci, že by provoz eshopu znovu obnovili, kde bychom jim měli dodávat produkty z naší výroby. Děkujeme za pochopení.

Recept: Čokoládový dort z kokosové mouky s dýňovou polevou

Lehce složitější, ale naprosto výborný zdravý čokoládo kokosový dort. Dokonalý chuťový prožitek pro vás i celou rodinu či návstěvu.

recept-cokoladovy-dort-s-dynovou-polevou

 

Ingredience na korpus:

200g nastrouhané cukety bez vody
200ml tuhého kokosového mléka
200g pecek hořké čokolády
50ml pressa či jiné silné kávy
50g kokosové mouky
4PL datlového sirupu
2PL skořice
2PL jedlé sody
1/2 kypřícího prášku

 

Ingredience na krém:

250g mascarpone
250g ricotty
7PL rýžového sirupu

 

Ingredience na polevu:

80g dýňového pyré
200ml hustého kokosového mléka
250ml vody
3PL moučkového třtinového cukru
1 čiré žele v prášku
3PL skořice
3,5hrsti nasekaných vlašských ořechů

 

Postup:

Cuketu oloupeme a buďto nastrouháme najemno nebo nameleme, bez semen. Pokud z cukety přebývá voda, odlijeme ji. Hořkou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme trošku vychladnout. V jedné misce si smícháme cuketu, kokosové mléko, presso, rozehřátou hořkou čokoládu a sladidlo. Ve druhé misce promícháme mouku se skořicí, kypřícím práškem a jedlou sodou. Obsahy misek smícháme dohromady, promixujeme a vylijeme do pečícím papírem vyložené formy o průměru 25cm.

 

Pečeme na 160°C hodinu. Jakmile korpus vychladneme namažeme ho vrstvou krému z ricotty, mascarpone a sladidla. Polevu si připravíme smícháním dýně, kokosového mléka, skořice a z želé připraveného podle návodu. Až začne vrstva tuhnout zasypeme dort ořechy.