Recept: Čokoládový dort z kokosové mouky s dýňovou polevou

Lehce složitější, ale naprosto výborný zdravý čokoládo kokosový dort. Dokonalý chuťový prožitek pro vás i celou rodinu či návstěvu.

recept-cokoladovy-dort-s-dynovou-polevou

 

Ingredience na korpus:

200g nastrouhané cukety bez vody
200ml tuhého kokosového mléka
200g pecek hořké čokolády
50ml pressa či jiné silné kávy
50g kokosové mouky
4PL datlového sirupu
2PL skořice
2PL jedlé sody
1/2 kypřícího prášku

 

Ingredience na krém:

250g mascarpone
250g ricotty
7PL rýžového sirupu

 

Ingredience na polevu:

80g dýňového pyré
200ml hustého kokosového mléka
250ml vody
3PL moučkového třtinového cukru
1 čiré žele v prášku
3PL skořice
3,5hrsti nasekaných vlašských ořechů

 

Postup:

Cuketu oloupeme a buďto nastrouháme najemno nebo nameleme, bez semen. Pokud z cukety přebývá voda, odlijeme ji. Hořkou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme trošku vychladnout. V jedné misce si smícháme cuketu, kokosové mléko, presso, rozehřátou hořkou čokoládu a sladidlo. Ve druhé misce promícháme mouku se skořicí, kypřícím práškem a jedlou sodou. Obsahy misek smícháme dohromady, promixujeme a vylijeme do pečícím papírem vyložené formy o průměru 25cm.

 

Pečeme na 160°C hodinu. Jakmile korpus vychladneme namažeme ho vrstvou krému z ricotty, mascarpone a sladidla. Polevu si připravíme smícháním dýně, kokosového mléka, skořice a z želé připraveného podle návodu. Až začne vrstva tuhnout zasypeme dort ořechy.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení