Nuttamix Fazole adzuki 500g
Detailní popis produktu
Výhodou těchto adzuki fazolí je, že nenadýmají tolik jako ostatní fazole a navíc jsou plné rostlinných bílkovin a vlákniny. Z adzuki můžeme udělat například guláš, salát, polévku, ale i karbanátky.
Dr. Nutta kuchařem
Jak uvařit fazole? Fazole propereme na cedníku pod tekoucí studenou vodou a dopředu před vařením namočíme. Máčíme je ideálně přes noc, kdy by fazole měly zvětšit svůj objem až dvojnásobně. Vodu pak slejeme, pořádně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Následně dáme fazole do hrnce a nalijeme tolik vody, aby byly všechny fazole pod vodou. Můžeme přidat i trochu rostlinného oleje, aby v hrnci nevznikala pěna. Při vaření za nízkého až středního plamene fazole stále kontrolujeme, zda je v hrnci dostatek vody a zda jsou všechny ponořené. Tyto adzuki fazole by se měly vařit okolo 45-60 minut. Hotové fazole poznáme tak, že budou měkké.
Dr. Nutta ordinuje
Proč jíst fazole? Chrání před obtížemi ledvin, jater a močového měchýře, pozitivně působí na buňky těla, dokáží odvodnit organismus a ke všemu posilují srdce a krevní oběh. Dále obsahují důležitý draslík, železo, magnézium, vitamin A, vitamin C, vitaminy skupiny B a betakaroten. Najdeme v nich ale například i zinek, který je nutný pro náš imunitní systém.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Složení: | Fazole barevné celé |
Alergeny: | Může obsahovat lepek |
Země původu: | Thajsko |
Nutriční hodnoty na 100g: | Energetická hodnota: 1387 kJ (331 kcal), Tuky: 0,50 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g), Sacharidy: 58,60 g (z toho cukry: 1,95 g), Bílkoviny: 21,90 g, Sůl: 0,006 g |
Poučení: | Skladujte v suchu |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.