Nuttamix Cizrna 500g
Detailní popis produktu
Cizrna nebo taktéž římský hrách je luštěnina s nádechem oříškové chuti a lehce krémovou konzistencí. Můžete ji použít jako přílohu, základ pomazánek či do polévky. Né nadarmo se říká, že cizrna z plechovky je sice rychle hotová, ale není nad čerstvě vařenou.
Dr. Nutta kuchařem
Jak uvařit cizrnu? Cizrnu propereme na cedníku pod tekoucí studenou vodou a dopředu před vařením namočíme. Máčíme ji ideálně přes noc, kdy by se měla nabobtnat. Vodu pak slejeme, pořádně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Následně dáme cizrnu do hrnce a nalijeme tolik vody, aby byla všechna pod vodou. Při vaření za nízkého až středního plamene cizrnu stále kontrolujeme, zda je v hrnci dostatek vody a zda je všechna ponořená. Cizrnu vaříme okolo 60-120 minut, dokud není úplně měkká. Sůl přidáváme až v polovině nebo ideálně až ke konci vaření.
Dr. Nutta ordinuje
Proč jíst cizrnu? Cizrna je ve srovnání s ostatními luštěninami ještě zdravější protože obsahuje větší množství esenciálních aminokyselin, jako je lysin, isoleucin a tryptofan. Dále se v cizrně nachází i nenasycené mastné kyseliny, konkrétně kyselina olejová a kyselina linolová. Z vitaminů a minerálů zde najdeme vitamin B1, B2, B3, B9, betakaroten, vápník, hořčík, fosfor, draslík a zinek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cizrna |
---|---|
Složení: | Cizrna |
Alergeny: | Může obsahovat lepek |
Země původu: | Mexiko |
Nutriční hodnoty na 100g: | Energetická hodnota: 1554 kJ (355 kcal), Tuky: 6,04 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0,63 g), Sacharidy: 43,25 g (z toho cukry: 10,70 g), Bílkoviny: 19,30 g, Sůl: 0,06 g |
Poučení: | Skladujte v suchu |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.