Číhala Med květový lipový 500 g
Detailní popis produktu
Lžička medu nesmí chybět v šálku bylinkového čaje, chleba s máslem a s medem je nezapomenutelná pochoutka z dětství. Vyšleháte z něj i báječný dresing na salát, třeba v kombinaci s hořčicí, nebo sladce pikantní marinádu na grilování. Funguje také jako pojidlo a sladidlo v jednom při výrobě flapjacků nebo nepečených dezertů.
Využití:
- flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C
- švestkovo-pomerančový bulgur
- ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice
- zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy nebo zálivka s hořčicí
- marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte
Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.
Med se nekazí. Díky vysokému obsahu cukru se v něm nemnoží bakterie a díky nízkému obsahu vody se v něm nemohou uchytit kvasinky.
Složení: Med květový lipový.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C.
Země původu: Česká republika
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 394 kJ / 333 kcal Tuky: 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,01 g Sacharidy: 81,7 g z toho cukry: 80,1 g Bílkoviny: 0,3 g Sůl: 0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.