Amylon Cukr skořicový BIO 20g
Detailní popis produktu
Tipy a recepty na použití bio skořicové cukru:
- pečení - skořicovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky
- krémy - i studené dezerty můžete provonět skořicí
- kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, můžete ochutit skořicovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí třeba jablečnou zmrzlinu ochutit skořicový cukrem
- nápoje - skořicový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio skořicový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Neobsahuje syntetické aroma, ale mletou skořici.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Tento skořicový cukr je jedním z bio řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: Cukr třtinový*, mletá skořice* (min. 14 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu.
Zemědělská produkce EU / Mimo EU
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 464 kJ / 344 kcal Tuky: 0,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g Sacharidy: 86,1 g z toho cukry: 86,0 g Bílkoviny: 0,0 g Sůl: 0,0 g
CZ-BIO-001
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.